De Honden

De Honden

Onze honden worden getraind tot politiehonden en drugshonden. Hun werk doet er écht toe. Als je met onze honden gaat werken, dan lever jij daar dus ook een bijdrage aan: de wereld wordt weer een stukje veiliger en leefbaarder.

Samen met de hond boek je vooruitgang. Dat gaat niet volgens een vast patroon, want de hond is een levend dier met goede en soms wat minder goede dagen. Terwijl jullie samen bezig zijn, houdt de hond jou een spiegel voor en legt je zwakke plekken meteen bloot. Wat er ook gebeurt: je krijgt altijd een reactie van de hond, en dat is heel positief. Want dan moet je gaan nadenken hoe jij en de hond samen verder gaan. Je moet jouw gedrag afstemmen op dat van de hond. En daardoor krijg je snel inzicht in situaties die op jouw leven van toepassing zijn.

De Mechelse herder

De Mechelse herder is uitermate geschikt om mee te werken. Het is een zeer gewilde hond voor politie, leger en douane. Zowel in Nederland als daarbuiten. Hierin hebben we een uitstekende naam opgebouwd: onze Mechelse herders gaan de hele wereld over. Er is veel vraag naar.

De Mechelse herder is een zeer actieve hond en wordt ingezet voor het zoek- en bijtwerk. Dat vergt natuurlijk wel iets van jou als trainer.

  1. In lichamelijk opzicht: je moet fysiek sterk zijn.
  2. In sociaal opzicht: je moet samenwerken met de hond. Dus je moet je in de hond inleven.
  3. In cognitief opzicht: hoe ga je met de hond om? Hoe pak je dat aan? Hoe los je problemen op?

Al deze fysieke, sociale en cognitieve vaardigheden kun je bij ons aanleren of leren te verbeteren.

Labrador-retriever

Paula met pups

De labrador-retriever is zachtaardiger en rustiger dan de Mechelse herder. Ze zijn befaamd om hun uitstekende zoekneus, en worden getraind om bijvoorbeeld drugs, telefoons en geld te vinden. Ze worden ingezet in onder andere gevangenissen, op Schiphol, tijdens festivals en voor grensbewaking. Ook met deze honden hebben we een voortreffelijke reputatie opgebouwd. Ook zij gaan de hele wereld over en er is veel vraag naar.

Inleven in de bereidwillige labrador-retriever is van doorslaggevend belang als je er een goede werkhond van wilt maken. Geduldig zijn en consequent. Inspelen op het gedrag van het dier dat weer op jou reageert. Pas dan kun je goed samenwerken en dan kun je resultaten gaan boeken. Dat geldt voor zowel jou als de hond.

Puppy’s

Voor een pup heb je weer andere vaardigheden nodig. Hij/zij is nog klein, teer en blanco. De harde schijf moet nog gevuld worden. Met als doel: er een goede werkhond van maken. Een pup neem je overal mee naartoe (bijvoorbeeld naar de winkel of naar het verzorgingshuis) om te socialiseren. Tijdens dat proces steun je hem en je begeleidt hem. Je doet het niet snel fout, maar het is wél belangrijk dat de pup veel positieve ervaringen opdoet.

Bij Zorghond Nederland zijn altijd pups aanwezig. Er worden hier nestjes geboren, en er zijn pups in training.

 

 

Wil je meer weten over onze honden of ons? neem vrijblijvend contact op