Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Debbie Brandhorst heeft ruim 20 jaar ervaring binnen de sociale werkvoorziening. Tevens was ze 5 jaar facilitair manager. Ze heeft veel ervaring met bedrijfsmatige processen en de daarvoor geldende wet- en regelgeving. Bovendien is ze in het bezit van het diploma Besluithouders Dieren.

Rob Toelen is inmiddels 20 jaar actief in de training van politiehonden. Verder was hij 18 jaar psychomotorisch therapeut bij Kentalis (voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn). Daarnaast was hij jarenlang docent bij de KNVB.

Hoe werken wij?

Zorghond Nederland heeft een maatschappelijke insteek. Samen met de cliënten gaan we aan de slag om onze honden op te leiden tot professionele werkhonden. Binnen Zorghond-Nederland zijn de honden onze co-trainers. Jouw sterktes en zwaktes komen tijdens de trainingen al snel naar boven. Daardoor wordt je toekomst duidelijker en helderder. Beter afgebakend.

De honden worden dus ingezet om de cliënten vooruit te helpen. Onze ervaringen zijn zeer positief.

Samen met jou gaan we aan de slag om de honden te leren wat ze nodig hebben. Het is dus niet ‘jij’ en ’wij’, maar ‘wij samen’. Het mes snijdt dus aan twee kanten. En heel belangrijk: wij allemaal (jij, wij en de honden) genieten van de stappen die jij en de honden zetten. Werken met honden geeft veel voldoening.

We volgen geen onwrikbaar vaststaand programma. Want een hond is levend ‘oefenmateriaal’ en geen theoretisch geval. Hij reageert op de cliënt en vice versa. Dit heeft een groot voordeel: bij ons is er geen ingewikkelde overgang van theorie naar praktijk. Bij ons werk je meteen in de praktijk.

De locatie

Zorghond Nederland is gevestigd in Gemonde, vlakbij ’s Hertogenbosch. Ons terrein is gelegen in een rustige en mooie plattelandsomgeving. 

 

Wil je meer informatie? neem vrijblijvend contact op